2010/05/03

Várandósság alatti beszélgetés a pocaklakó lelkével



          
Első gyermekem még pocaklakó volt, amikor megtudtam ezeket róla:

Nyugodt, és kiegyensúlyozott kisgyermekkort tervezett, ahol annak ellenére, hogy csak ő van a középpontban – első gyermek lévén – nincsen elkényeztetve. Egy egészséges, kilengésektől mentes személyiség, aki ugyanezt várja el a környezetétől. Nem szeretné a lélek a túlzott ajnározást, sem a távolságtartást. Nem tervez különleges, és megoldhatatlan problémát a lélek neki. Vezető egyéniség lesz, meg kell tanítani neki a másokra való odafigyelést, elfogadást. Hagynia kell másokat is érvényesülni.
Bölcsődébe nem szeretne menni, oviba majd igen.
Kiemelten figyeljünk a nagyszülőkkel kialakuló szoros viszonyra, mert főként ők azok, akik maradandó hatást gyakorolnak gyermekünk személyiségére.
Lehetséges kedves elfoglaltságai:
Zenélés – furulya. Ha lehet, vigyük majd zeneiskolába. Ha még nem is fog vele később foglalkozni, ez egy újabb látásmódot ad a kezébe.
Tornaórán kívül is sportoljon valamit. Nem szeretné a lelke, hogy élsportoló váljon belőle, csak a jó kondíció fontos számára. A távolugrás, atletizálás lehet, hogy tetszik majd neki.
Állatokkal való foglalkozásra teremtsünk különböző szervezeteknél lehetőséget számára.
Nagyon fogja szeretni a kézműves foglalkozásokat. Érdeklődni fog a konyhaművészet iránt, azaz mindenféle befőzési, eltevési módot szeretne majd megtanulni annak érdekében, hogy a jég hátán is megélhessen.
Mániákus gyűjtő lesz – „vigyük haza”.

Amiket megtudtam a kisgyerekkorára vonatkozóan kísértetiesen hasonlít, és egybevág jellemével és vágyaival. Pl. nagyon jó a ritmus érzéke. Magától üti a négy negyedet. Szeret tilinkózni, és nagyon szép hangokat csal ki belőle. Most múlt 3 éves, a többi megtudott információ is lassan előjön majd.


Írta: Petre Veronika






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése